Žiaci Strednej pedagogickej školy maľovali na sklá v nemocnici

27.06.2012 Levoča

Levoča 27. júna (TASR) - Vo dverách detského oddelenia Všeobecnej nemocnice s poliklinikou v Levoči, ktorá je členom skupiny AGEL, sa v týchto dňoch objavili študenti Strednej pedagogickej školy, ktorí prišli urobiť radosť detským pacientom. Stredoškoláci začali farbami maľovať rôzne rozprávkové postavičky na sklo i plagáty, ktoré spolu s hospitalizovanými detičkami umiestňovali na steny a žiačky internátu rozdali najmenším aj hračky.
"Na detskom oddelení je momentálne 20 pacientov všetkých vekových kategórií, od batoliat až do 18 rokov, ktorým sa po príchode študentov rozžiarili očká a celé oddelenie bolo zrazu plné radosti a smiechu," uviedol primár detského oddelenia Ján Gajdoš s tým, že priestory oddelenia po pár kresbách na sklenených paneloch a pomaľovaných plagátoch vyzerajú útulnejšie.
Takto sa snažil personál detského oddelenia a študenti SPŠ svojím výtvarným prekvapením pomôcť malým pacientom aspoň na chvíľku zabudnúť na miesto, kde sa práve nachádzajú a spríjemniť im čas. "Bola to naozaj veľká radosť pozerať sa na tie nevinné tváričky s otvorenými ústočkami," konštatoval Gajdoš.
 

Vyberte región